Cafeaua din Mexic - Școala Moldovenească de Cafea
17121
post-template-default,single,single-post,postid-17121,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Cafeaua din Mexic

Cea mai sudică țară a Americii de Nord, Mexic, produce sortimente de cafea foarte bine cotate. Cafelele provenind din regiunile muntoase ale acestei țări sunt cunoscute în lume pentru calitățile lor.

La granița cu Guatemala, în regiunea Chiapas, în munții din sud-estul țării, găsim cele mai apreciate cafele din Mexic, crescute la cele mai mari altitudini.

Vinul analog cu cafelele din Mexic este unul alb, sec, ușor, cu aciditate delicată. Dacă preferi cafeaua neagră, și ușor acidă, atunci vei iubi caracterul cafelei de specialitate provenind din Mexic. Totodată, vei descoperi că sortimentele provenind din zonele înalte ale regiunii Chiapas, rivalizează cu cele mai apreciate cafele din Guatemala în complexitatea aromelor.

Recomandarea noastră este o cafea din regiunea Chiapas care crește la o altitudine de 1100m, în ferma Comalpa. Este un sortiment 100% arabica, din varietatea Bourbon (Caturra și Catuai), crescut 100% la umbra vegetației înconjurătoare și procesat prin prin spălare. Aromele pe care le apreciem în urma unei prăjiri light spre medium sunt acelea de ciocolată cu lapte și migdale, cu o aciditate ușoară, care accentuează gustul cremos.

Pentru a descoperi aromele speciale, poți prepara cu succes acest sortiment la espresso, cafetieră moka, aeropress, french press sau coffee syphon.

La noi în magazin această cafea se regăsește sub denumirea Mexic Chiapas, și poate fi comandată online sau telefonic. Livrarea se va face gratuit în Iași ori prin curier rapid oriunde în România.

Dacă ești amator de cafea fără cofeină, îți propunem Mexic, Pico de Orizaba. Cultivată în regiunea Veracruz, pe cel mai înalt munte din Mexic (al 3lea din America de Nord), această cafea este specială; este un sortiment decofeinizat prin procedeul Swiss Water (folosind doar apă, fără solvenți). Procesată prin spălare și apoi prăjită medium-dark, această cafea fără cofeină are arome de ciocolată neagră, condimente și chiar tabac. Cu o aciditate ușoară, și post gust moderat, proaspăt, este o cafea echilibrată, plăcută.

Poate fi preparată cu succes la espressor, cafetieră moka (machinetă), aeropress, french press sau syphon.

La noi în magazin se regăsește sub denumirea Mexic – Pico de Orizaba (decofeinizată) și poate fi comandată online sau telefonic. Va fi livrată gratuit în Iași și prin curier rapid către orice altă localitate din România.

Aceste sortimente de cafea de specialitate au fost testate de noi la cursuri și degustări, iar acum ți le recomandăm ție. Orice cafea vei comanda, o vei primi proaspăt prăjită (de maxim 3 zile), și împachetată în ambalaj special.

No Comments

Post A Comment