Cafeaua din El Salvador - Școala Moldovenească de Cafea
17062
post-template-default,single,single-post,postid-17062,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Cafeaua din El Salvador

Călătorind prin America Centrală, la nord de Nicaragua, ajungem în El Salvador, țară cunoscută pentru plajele sale fantastice și peisajele montane care îți taie răsuflarea. Ruta de Las Flores îți oferă ocazia să cunoști istoria acestei mici țări, traversând satele tradiționale, înțesate de povești. De aici poți începe cercetarea despre cafeaua din El Salvador, să afli de ce este ea atât de iubită în întreaga lume.

Cafelele care cresc aici sunt ușor diferite față de varietățile care se dezvoltă în Guatemala (Antigua) ori în Costa Rica. Spre deosebire de acestea, majoritatea cafelelor din El Salvador sunt blânde, cu aciditate ușoară, aproape de aromele pe care le regăsim în Mexic sau alte țări central americane cu influență oceanică puternică. Cu toate acestea, boabele de cafea de pe versanții din El Salvador adună arome seducătoare și parfumate. Se întâmplă uneori să regăsim în aceste cafele profunzimea și aciditatea specifică Guatemalei, dar acestea sunt influențate puternic de condițiile atmosferice din anul respectiv, fiecare recoltă fiind sensibil diferită față de cele anterioare.

Unele dintre fermele și cooperativele din El Salvador cultivă pacamara, o varietate hibrid, un arbore care produce boabe de dimensiuni mari, o încrucișare interesantă între maragogipe, varietate cu bob foarte mare și caturra, varietate localănumită paca.

Cele mai fine dintre cafelele din El Salvador sunt shade grown (dezvoltate la umbra vegetației înconjurătoare), SHB (Strictly Hard Bean – Boabele de cafea sunt tari, dure, dense și cu potențial; caracteristic pentru plantațiile de la peste 1200 m altitudine) și SHG (Strictly High Grown – clasificare care atestă zonă cu altitudine crescută, cel puțin 1400 m).

Astăzi ne oprim la cafeaua provenind din Finca la Joya, o fermă din vestul tării, din regiunea Ahuachapán. Această fermă se întinde pe o suprafață de 189 ha, la o altitudine de peste 1400m (cafeaua primește clasificarea SHG), și cultivă arbori din varietatea Bourbon. Aici boabele de cafea se dezvoltă 100% shade grown, la umbra vegetației înconjurătoare, având la dispoziție un timp îndelungat în care să ajungă la maturitate, absorbind nutrienții necesari din sol. Cafeaua provenind din această fermă primește clasificarea SHB, boabele având un potențial foarte ridicat.

Această cafea procesată prin spălare (umed) păstrază caracteristicile zonei, având o aciditate rotundă, plăcută. Savurând-o, descoperim note de ciocolată cu lapte, urmate de un gust plăcut de nuci copate. O prăjire medie va complimenta perfect aceste gusturi și arome.

Cafeaua provenind din ferma Finca la Joya este integral certicicată Rainforest Alliance, ceea ce înseamnă că ferma îndeplinește anumite standarde: protejează mediul înconjurător, fermierii, și economia zonei. Criteriile sunt gândite cu scopul de a proteja biodiversitatea, și fermierii implicați, dar și de a cultiva respectul pentru muncitori și comunitățile locale.

În magazinul nostru, acest sortiment de cafea se regăsește sub denumirea de El Salvador – Finca La Joyași poate fi comandat online ori telefonic. Va fi expediat imediat prin curier rapid oriunde în România, sau livrat personal oriunde în Iași. Deasemeni, cafeaua poate fi ridicată de la sediul nostru.

Cafeaua se împachetează în ambalaj special, măcinată direct pentru metoda de preparare de care dispui, sau boabe (și râșnită acasă, înainte de a fi pregătită). Această cafea de specialitate este proaspăt prăjită și așteaptă să fie descoperită de tine.

Recomandare de preparare: poate fi pregătită cu succes la espressor, însă va avea un gust fantastic și arome intense și dacă va fi savurată preparată la cafetieră moka, syphon, aeropress sau french press.

No Comments

Post A Comment